Falla fritt

Packningen är klar och jag kan slappna av! Är inte helt lätt att veta hur man ska packa när man ska till en plats där man aldrig varit förut, och stanna där i ett år. Hur är hösten i Madrid? Är det kallt på vintern? Det återstår att se, men det finns ju faktiskt affärer där med så jag kommer ju garanterat överleva.
Läste precis en sista saga för minsta lillasystern och sitter nu framför en film med Klara. Känns som en avkopplande sysselsättning för en något nervös, men mycket förväntansfull tjej.
Imorgon väntar en bilresa till Arlanda med Sara, och sedan flyg mot Madrid kl 15. Kan knappt förstå vad jag själv precis skev. Men det ska bli så kul, och det kommer bli svårt att somna inatt.
Vi hörs i Madrid!
 
 

Family

Sista dagen hemma. Sista dagen som man kan slänga sina kläder lite vart man vill, skrika när det behövs, strunta i att städa för att man inte hinner (orkar), be om skjuts när regnet öser, be någon läsa skoluppgiften som man inte fattar, duscha hur länge man vill, inte äta upp om man inte tycker om... och sista dagen innan Madrid! Det ska bli väldigt spännande att flytta in i min spanska värdfamilj. I början tror jag inte alls det kommer kännas som hemma, men om några veckor hoppas jag att vi har lärt känna varandra riktigt bra. 
 
 
 
 

Mimmsan på besök

 
 
Denna regninga torsdagseftermiddag tillbringas med min Mia, vilket innebar ett break från packningen. Kan inte förstå hur jag ska klara mig utan denna tjej enda fram till jul. Nästa gång blir det en kopp te över Skype! 

New look

Idag var jag och mina "madridtjejer" på skolan för att säga hejdå till allt som varit vår vardag det senaste året. Kändes både skönt, sorgligt och väldigt konstigt!
På eftermiddagen klippte jag mig och tonade och slingade, ett riktigt hösttecken! Under kvällen har jag bakat en del för imorgon kommer mina fina tjejer hit på Afternoon Tea. Längtar!!
 
 

Barnvakt

Idag gjorde jag min sista dag på jobbet för den här sommaren. Känns både skönt och lite sorgligt då jag har världens bästa extrajobb! 
Ikväll sitter jag barnvakt åt tre små godingar. Jag har just knäppt på en film så nu är det lugn och ro. TV:n är bästa barnvakten! Jag går nog och lägger mig strax efter dem ikväll då jag ska upp och baka hos Sara tidigt imorgon inför hennes brunch. 
 
Två av tre busungar 

Äntligen fredag!

Kvällen spenderas med familjen, kussarna, moster, morbror, mormor och morfar. Nästa gång jag har alla mina närmsta under samma tak är på julafton. Men som tur är har de lovat att komma och hälsa på mig.
Nu ska jag fortsätta se på TV med kusinerna, ha en fin kväll!

 

Moster, mamma och mormor

Två randiga kusiner


Elle

Imorse när alla gick till skolan satt jag med en tidning och en kopp te och försökte få allt att kännas som vanligt. Men det känns inte som vanligt överhuvudtaget... Helt plötsligt är alla kompisar i skolan. Men jag är så glad att jag har över en vecka på mig att göra mig redo för min skolstart på andra sidan av Europa. Jag ska ta vara på dagarna tills dess. Men självklart kommer det bli kul att börja skolan också. Kanske får man lite mer energi att plugga när man får byta miljö? Kanske distraheras man av solens strålar och storstadslivet ? Om några veckor vet jag. Hoppas iallfall att ni som började skolan idag hade en bra första dag!

SOM I EN DRÖM

Hej på er! Då var det min tur att börja blogga. Känns väldigt konstigt, men samtidigt jättekul! Anledningen till att jag startar en blogg just nu är för att om 12 dagar lämnar jag Sverige och flyttar hemifrån för ett tag. Om två veckor sitter jag i ett klassrum med massa nya människor, på en ny skola, i en ny stad, i ett nytt land.
Att byta Karlstad mot Madrid för ett år blir säkerligen en stor förändring på många sätt. Men innan dess väntar två veckor av jobb, packning och mental förberedning. Jag ska passa på att njuta av att frysa, av att jag kan förstå vad alla runt omkring mig säger och att jag kan varenda gata i staden där jag bor. För om två veckor lär jag sakna just det, men ha så mycket annat jag alltid drömt om!

Välkommen till min nya blogg!

Mitt första inlägg.


RSS 2.0