Madrid City

 
Lördagen tillbringades i Madrid med Sara, Isa och Klara. Vi sprang runt i affärer i åtta timmar! Alla var på shopping-humör så det resulterade i en hel del kassar.
På kvällen åt vi middag med Mira, Filippa och Matilda på en restaurang. Det slutade med att vi skällde ut servitrisen och kocken på våran halvbra spanska för deras dåliga service. Det skulle jag aldrig vågat på svenska, men på spanska var det inga problem. Det var ändå en super lyckad kväll på alla sätt och vis. 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Regn, regn, regn...

Äntligen fredag! Idag har det regnat hela dagen. Jag har aldrig sett så mycket regn i hela mitt liv! Men här i Madrid blir dagar som dessa rätt komiska eftersom spanjorerna sätter på sina barn dunjackor och jag vet inte allt.
Efter skolan hängde jag med dessa sköna brudar. Ikväll orkar vi knappt ta oss ut eftersom det är så "kallt", haha! Vi har verkligen blivit lika kräsna som spanjorerna med vädret! Istället ska jag och Sara ha en riktig myskväll, godis och Svenska Hollywoodfruar är planerna.
 
 
 

Idag är det din dag

 
Grattis bästa lillasyster på din 16 års dag! Hoppas att du har det bra där hemma och att du tar rollen som storasyster i huset på största allvar. Som storasyster ska du:
- Alltid skylla på lillasyster
- Alltid paxa den bästa platsen i soffan, där du för övrigt bestämmer TV-program
- Alltid vara mammas och pappas "favortit-barn"
- Alltid sitta i framsätet i bilen
- Alltid ha rätt i diskussioner
- Alltid äta upp de godaste godisarna innan någon annan familjemedlem hittat dit
 
Lycka till! Kram från sis
 
 

Tjejsnack

Onsdag idag, vilket betyder torsdag imorgon. Efter torsdag kommer fredag=helg!! Ungefär lite så tänker jag just nu. Skolan har dragit igång på allvar och kalendern är full med läxor. Men det är ingen idé att stressa upp sig, om jag har överlevt alla andra hundratals skolveckor genom mitt liv, så kommer jag ju säkerligen även överleva denna.
Jag är en sådan där som har höga prestationskrav på mig själv. Typiskt tjejproblem. Man vill göra allt, men räcker inte alltid till. Men jag har accepterat att jag inte är bra på precis allt och det är faktiskt mänskligt. Man måste vara snäll mot sig själv, för annars klarar man inte av pressen.Tro på dig själv! 
Kramar från Madrid
 

230912

Idag slog vi rekord och åt kl 21! Väldigt tidigt...Anledningen är att jag lagade middagen. Det blev vegetarisk pasta och vitlöksbröd vilket faktiskt gick hem tror jag. Jag började lite försiktigt och gjorde inte svensk husmanskost första gången, för då kanske de skulle bli livrädda. 
Annars har dagen varit ganska lugn. Varit och handlat med min värdis, bakat en kaka med henne och min värdsyster, tagit en springtur (i regnet!!) med Sara och försökt hitta någon slags studiemotivation, vilket inte är det enklaste alla gånger.
Nu innan jag skulle gå och lägga mig kom min värdmamma in och tyckte vi skulle bädda med nya, tjockare lakan i sängen eftersom det regnade idag. Så att jag inte ska frysa. Spanjorer och kyla alltså... Men att frysa har inte dirket varit ett problem för mig de senaste veckorna, men hon är ju underbar som bryr sig! 
 

IKEA

Idag stod det Ikea på schemat. Äkta Sverige-feeling! Självklart började vi med att käka köttbullar. Sedan tog vi oss en titt runt. Alla har ju "nya" rum nu, så det är extra kul att titta runt bland alla snygga svenska varor och möbler.  Jag köpte en liten spegel och ett dataunderlägg. Det bästa är att de även har massor av svenska matvaror, så vi passade på att köpa knäckebröd, bullar, sylt och allt annat som spanjorerna inte är lika bra på. Det var rätt kul för det stog på svenska på alla grejer. Idag var vi mycket stolta svenskar kan jag lova! 
För att göra dagen ännu mer svensk avslutade vi med en fika i en solig park. 
 
 
 
Elvira, Klara och Isa
 
Nöjda tjejer!
 
 
 
Hasta luego!

Långa nätter

 
 
 
 
 
Varma kvällar i en storstad. Kan det bli bättre? Vi hittade en jättemysig restaurang där vi satt hela kvällen. Tapas och tjejsnack var precis vad jag behövde! Det är sjukt hur fort man lär känna varandra. Jag tror att det går ännu snabbare här för man är så beroende av sina vänner när man inte längre bor hemma. Jag kan fortfarande inte förstå att jag faktiskt bor här nu. Tre veckor har gått, tiden går sååå fort! 

Crêpes con las chicas


Kom precis hem från en bra stund på ett fik några metrostationer härifrån. Ibland får man lyxa till vardagen lite! Som tur är ska jag och Sara ut och springa lite senare. Det finns "utegym" längs springspåret så det är faktiskt rätt kul. 
Annars består min kväll av att plugga in Spaniens karta. Kunde väl ha varit roligare, men nu är helgen snart här!
 
Sara, Matilda och Filippa
 
 
  

20.58

 
Hallå där! 
Dagen har bestått av skola och plugg. Som tur var kom bästa Sara över med lite svenskt godis så pluggtimmarna gick ganska fort. 
Min värdmamma sa att vi skulle äta middag tidigt ikväll. Jag undrar vad det betyder? Kanske kl halvtio? Tio? "Tidigt" har iallfall redan passerat...
Besitos Ellen
 
 

Nedräkningen har börjat

 
Nu är det bokat och klart! Om exakt sju veckor idag landar ni på spansk mark. LÄNGTAR! Tills dess ska jag försöka lära mig den här sta'n!

Freedom

En sak som är så himla bra med att bo i Spanien är att man kan prata svenska utan att andra uppfattar vad man säger. Väldigt användbart! Det är faktiskt ganska kul att prata högt på metron utan att behöva bry sig. Dessutom känner vi ju knappt någon här så man behöver inte vara rädd för att skämma ut sig. I Karlstad var det omöjligt att gå på stan utan att träffa någon som man kände.
Idag var jag och Sara hurtiga och tillbringade hela eftermiddagen på gymmet. Vi gymmade, gick på ett pass och avslutade med att bada. I simhallen på gymmet är det obligatoriskt med badmössa, så idag var jag väldigt glad över att inte känna någon kan jag säga! Inga snygg-poäng där inte...
 
I närheten av min lägenhet
 

Domingo

Denna soliga söndag har spenderats med bästa grannen. Vi la ner alla planer och tog en skön slapp-dag vid poolen. På eftermiddagen tog vi tag i lite plugg, för jag lovar er att läxor även existerar här. Min värdpappa frågar hela tiden hur det går med läxorna och om jag behöver hans hjälp. Han känner ett ansvar att hålla koll på mig tror jag. Lagom mycket sola vid poolen, lagom mycket plugg...
 
 
Boktips! "Laura, flickan från havet" av Carolina Gynning. GRYM!
 
 
 

14 DAYS

 
 
 
 
14 dagar utan er. Ni betyder så sjukt mycket för mig. Jag vet inte vad jag skulle göra utan er. Det är tomt att inte ha er här hos mig. Det är först när jag är ifrån er som jag verkligen inser hur mycket jag älskar er. NI ÄGER!

FREDAG

 
Äntligen fredag! Idag hade vi en ganska kort dag i skolan. Tre lektioner och en håltimme, eller rättare sagt soltimme! Ikväll blir det Madrid med klassen. Annars är väl helgens planer att åka till IKEA, shoppa lite i Madrid, hänga vid Saras pool och kanske ta en sväng till gymmet. Känns som en bra helg! 

La vida en Madrid

 
Kom just hem från en helt okej dag i skolan. Nu ska jag bara vara med mig själv. Egentid kan vara så skönt ibland. Det känns som man ska vara social 24/7 när man bor i en värdfamilj, så ibland behöver man bara ta det lugnt. Jag känner mig fortfarande lite som en gäst här hemma, men man lär sig nog slappna av mer och mer. Jag trivs så himla bra i min värdfamilj vilket är så skönt. 
Imorgon-kväll blir är det inspark som treorna på skolan håller i. De är väldigt taggade och hemlighetsfulla så vi får väl se vad som väntar...
Besitos!
 
 

När staden sover

Kom just hem från en liten powerwalk med Sara. Det var knappt en enda spanjor ute för spanjorerna är ju uppe på nätterna och sover på dagarna... Men det var världigt mysigt ändå. Det kändes nästan som i december i Sverige med mörkret och alla lampor. 
 



GRATTIS!!

 
Stort grattis BÄSTA Sara!! Tänk att vi bara har känt varandra i ett år! Det känns som om jag har känt dig hel mitt liv. Vi tänker lika, passar ihop helt enkelt. Det känns så bra att ha någon som känner mig på djupet mitt uppe i allt nytt här i Madrid. Jag är helt säker på att vi har det bästa året någonsin framför oss! 
 

Vardag

Idag började vi med lektionerna på riktigt, så snart är väl vardagen igång. Jag tror dock att vardagen här kommer se lite annorlunda ut. Efter skolan blev det glass i solen med några tjejer innan jag och Sara kollade in köpcentrumet som ligger 5 minuter från där vi bor. Nu ska jag slappa och sätta på något svenskt TV-program. Jag får ju inte glömma bort att hålla igång svenskan också. Jag vill ju kunna prata flytande svenska även när jag kommer hem. 
 
 
 

Mitt nya hem

 
 
 
Mitt nya hem, i San Sebastian de los Reyes, norra Madrid, centrala Spanien, södra Europa, 300 mil hemifrån... Men igår regnade det faktiskt lite på kvällen så då kändes det som att man var hemma! Mysigt! 

Glassigt

 
8 september och vi ligger och solar till kl 18! Helt okej alltså. Nu ska jag göra mig iordning för ikväll ska vi in till Madrid. Ha en fin kväll! 

Shopping

 
 
 
 
Efter skolan idag åkte jag och många från klassen till ett köpcentrum. Där firade vi att första skolveckan äntligen var över! Kan inte fatta att jag bott här i en vecka nu. Allt har gått så fort, och det har gått lättare än vad jag trodde. Känns så skönt att jag hamnade rätt från början.
Nu väntar min första riktiga helg i Madrid. Jag ska se till att ta vara på varenda minut!
Adiós!

Madde med klassen

 
 
 
Idag var vi inne i centrala Madrid för att lära känna varandra och staden bättre. Madrid är såå fint! Dagen avslutades i en jätte mysig park där vi lekte lekar. Efter skolan var vi shoppingsugna så vi kollade runt lite vad staden har att erbjuda. En bra dag med andra ord! 

Pancakes

Andra skoldagen stod det fotboll på schemat, vilket inte riktigt är min grej... Men är man i Spanien får man väl ställa upp på en fotbollsturnering. Alla är super snälla så jag tror vi kommer bli ett bra gäng! Det är lite kul för alla har olika dialekter eftersom vi kommer från olika håll i Sverige, så det är ett ständigt samtalsämne. 
På eftermiddagen bestämde sig jag och några tjejer för att gå och fika i Alcobendas som är en stadsdel nära skolan.
Imorgon ska vi åka in till centrala Madrid med klassen, vilket säkert kommer bli hur bra som helst! 
 
 

030912

Första skoldagen! Slut på sommarlovet även för min del. Allt verkar bra och skolan är faktiskt ganska mysig. Väldigt liten om man jämför med Sundsta där hemma, men jag gillar den hittills. På gymnasiet är vi ca 50 st, men på skolan finns även låg, mellan och högstadium från många olika länder. 
Eftermiddagen spenderades vid Saras pool. Kan inte fatta att jag faktiskt bor här! Mitt i Madrid, i värmen med alla spanjorer.
 
Min nya hemadress ligger en bit längre ner på den här gatan
 
Vi var ensamma vid poolen för enligt spanjorerna är det höst nu, vilket innebär varm svensk sommar...

Besitos Ellen

La primera día

Första dagen på spansk mark har spenderats med min värdfamilj och med Sara. Dagen avslutades med en springtur med Sara och hennes värdpappa. Ganska jobbigt i värmen, men det var det värt! Jag och Sara bort 2 minuter från varandra! Allt rullar på och det går fortare än jag trodde att komma in i allt vilket känns så skönt. 
Imorgon börjar skolan. Det ska bli jättekul att träffa alla nya klasskompisar. 
 
Paula, min värdsyster. Jag läste för henne och hon bara skrattade. Mitt uttal var nog inte vad hon var van vid...
 
Min andra värdsyster, Laura. Hon kan inte prata så det är enkelt att umgås med henne ;)
 
Godnatt från Madrid!

Hola

Nu är jag äntligen i Madrid! Känns så overkligt, men hur bra som helst! Allt är toppen. Igår kväll mötte våra värdfamiljer oss på flygplatsen. Jag var så nervös, men allt gick jättebra och jag är verkligen supernöjd med min familj. Jag har två småsystrar precis som hemma. Paula som är 4 år och Laura som är 1 år. 
 
På kvällen åkte vi till ett nöjesfält där det var hur mycket folk som helst. Vi åt mat och träffade min värdmammas syster och hennes familj som också har en tjej som ska plugga på samma skola som jag.
 
Nu har jag packat upp alla mina väskor så rummet jag bor i börjar kännas som mitt på riktigt. Lägenheten är jättefin. Lägenhetshuset har ett gemensamt spa så jag klagar inte! 
 
Lovar att lägga upp bilder så snart som möjligt. Nu måste jag gå och vara lite social med min värdfamilj, på SPANSKA!! :)

RSS 2.0