Höstlov

Då var det dags att ägna bloggen några minuter igen! Spenderar höstlovet i underbara Sverige och därav en dålig uppdatering. Dagarna som passerat har jag fyllt med stunder med min familj och fina vänner. 
Imorgon bär det av till Stockholm för ett dygn i huvudstaden. 
 

24 oktober

Dagen har bestått av engelskaprov och FN-firande. Det som är bra med att gå på en skola tillsammans med massa treåringar är att alla sådanna här firanden blir lite roligare. Vi sjöng och spelade i gympasalen, faktiskt väldigt mysigt! Kändes som man gick på lågstadiet igen. På eftermiddagen fikade jag och Sara, Isa och Klara. Mycket trevligt! Dessutom sa jag hejdå till bästa Stina som åker hem till Sverige med sin familj på fredag. Du är redan saknad!!
Puss o kram!
 
 
 

El Rastro

 
 
 
 
Varje söndag är det en stor marknad inne i Madrid. Jag, Klara, Stina och Emma strosade runt där hela förmiddagen. Det fanns väldigt mycket grejer. Väskor, sjalar, smycken och mycket annat. Perfekt julklapps-shopping konstaterade vi! Tänk, om två månader är höstterminen slut och vi sitter på ett flyg hem till julen i Sverige! Det känns som sommaren precis lämnade oss här...
Vi avslutade med en yoghurtglass vid Gran Vía innan vi begav oss hemåt.
Nu räknar jag ner timmarna till tredje avsnittet av Solsidan kommer ut på tv4-play. Det får bli belöningen efter några timmars plugg. Bäst jag sätter fart, adiós!

Fika

 
 
 
Skön eftermiddag bland Madrids shoppinggator. Jag lär mig staden bättre och bättre. Blir förvånad varje gång jag kommer till en plats som jag faktiskt känner igen. Centrala Madrid är jätte fint! Men det behövs en fika emellanåt för att hålla uppe shoppinghumöret. 
Nu ska jag skypa med sis! Bye bye

Last weekend

 
 
 
 
 
 
 

Tacos med mina girls

Igår var det äntligen dags för den omtalade taco-kvällen hos Stina. Det var bara en sådan där perfekt myskväll. Det var precis vad jag behövde nu. Vi skrattade hela kvällen och hela vägen på metron hem. Dessa tjejer är verkligen så himla bra! Tur att de finns när man behöver dem som mest. 
Imorgon blir det marknad med samma gamla gäng! Känner mig inte så jätte bra på att pruta så vi får väl se hur det går, kram på er!
 
 
 
 

Jag lever

Hej på er! 
Som ni märker är inte bloggandet på topp just nu. Jag tar en bloggpaus på några dagar. Jag hoppas att bloggen kommer igång till helgen igen. Är ju inte världens bästa bloggare, men jag har definitivt inte tröttnat! Vi hörs snart igen,
 
Kram
 
 

Jobbar på brännan

 
 
 
 
 
 
 
 
 
Ja, som ni ser så har vi jobbat på brännan rejält idag! Även konditionen fick jobba på för idag vandrade vi nämligen i bergen hela dagen. Jag brukar inte ha så höga förväntningar på friluftsdagar, men det här var en av de bättre jag varit med om. Det var faktiskt jätte kul att se lite av Spaniens natur, inte bara storstadslivet. Visst är det fint?! Att man fick hänga med massa sköningar från klassen gjorde inte dagen sämre. Nu ska jag duscha och sova siesta. Det är jag värd! 
Besitos!
 
 

MÅNDAG

Då var det måndag igen! Veckorna går så himla fort här. Och den här veckan lär gå mist lika fort för på fredag är det nämligen Spaniens nationaldag vilket betyder en mindre skoldag! Dessutom kommer bästa mamma till mig på onsdag så då checkar jag in på hotell med henne resten av veckan. Det ska bli så mysigt! Jag har gjort en jätte lång lista på allt hon ska ta med sig till mig. Allt från havregryn till vinterskor...Kan nog bli en rätt så bra vecka, trots att den började med spanskaprov imore och avslutas med matteprov på torsdag. 
Jag stekte precis pannkakor här hemma för imorgon ska vi ut och vandra med klassen i bergen hela dagen. Så skönt med ett avbrott från skolan. Min värdmamma hade aldrig gjort pannkakor så hon tittade frågande på mig när jag hällde i smeten i stekpannan...
Har sett att hösten har kommit på riktigt till Sverige, det ser sååå mysigt ut! 
Kramar!
 
 
 

Diversia med tjejerna

Halluu på er! Ligger just nu nerkrupen i min varma säng med fyra täcken/filtar. Ikväll har jag och massa fina tjejer suttit ute på en restaurang i Diversia som är ett ställe där det finns massa restauranger, bio, bowling m.m. Vi åt på ett wook/sushi-ställe. Dessa tjejer är verkligen så himla härliga! Tänk att jag bara har känt dem i en månad, bortsett från Sara. Det är kvällar som dessa som får mig att inse hur bra detta år kommer bli och varför jag ville åka hit från första början.
 
Stina, Sara, jag, Isa, Klara och Emma
 
 
 
 
 

Svenska madridfruar

 
 
 
 
Idag var jag och Sara riktiga hemmafruar! Efter att vi ätit en typisk madriliansk frukost bestämde vi oss för att slänga ihop lite bröd för att visa våra värdisar hur en svensk frukost kan se ut. Restultatet blev mycket bra, trots att det varken fanns decilitermått eller vanlig jäst. Vi fick helt enkelt visa våra improvisationstalanger. Värdfamiljen tyckte att brödet var jätte gott. Att få spanjorer att äta bröd med något typ av fiberrikt innehåll är inte lätt, så jag är mycket stolt att jag lyckades! 
Resten av dagen tog vi tag i matten, eftersom vi har matteprov om en vecka. När jag pluggar matte får jag som mest hemlängtan av någon konstig anledning. Att inte kunna be om hjälp när man inte fattar någonting är mycket frustrerande vill jag lova! Vi försökte förklara en uppgift för min värdpappa, men vi blev inte klokare av det. Han vill veta vad jag pluggar hela tiden, så himla gó! 
 
Hoppas att allt är bra där hemma! 

Cumpleaños feliz

 
Kvällen har bestått av födelsedagskalas för min värdmammas systers son. Det var väldigt kul att träffa massa släktingar och vänner till familjen. Här i Spanien känns barnkalasen rätt amerikanska tycker jag. Väldigt mycket av allt om ni förstår hur jag menar. Två tjejer till från klassen, Elvira och Natasha var också där eftersom deras värdfamiljer är släkt med min. Jag lärde även känna min första spanska kompis ikväll, en jättegullig tjej som är min värdmammas kompis dotter. Hon är 17 år precis som jag och eftersom spanjorer är så sociala gick det snabbt att få igång snacket! Hon sa att hon ville visa mig hela Madrid, så troligen ska vi ses över en fika i helgen.
 
Just nu känns livet bra alltså. Imorgon och på fredag har vi så allade "hemstudiedagar" efter som våra lärare är på en utbildning i Sverige. Tack, tack!!! Så de närmsta daganra ska vi varva plugg med att leva lite också tänkte vi. Morgondagen tänkte jag och Sara starta med en frukost på en uteservering lite längre ner på gatan där vi bor.
 
Stor kram från Madrid
 
 
 
Min minsta värdsyster
 
 
 
Minichokladhamburgare...
 

1 månad

Idag för precis en månad sedan satte jag min fot på spansk mark. Helt sjukt hur fort tiden har gått, men samtidigt känns det som en evighet sedan jag steg av planet. Det går ändå ganska fort att komma in i allt nytt tycker jag. Jag trivs jättebra här, men jag saknar även fina Sverige stundtals. 
Idag pratade jag med Mia på skype, det spelar ingen roll hur länge vi är ifrån varandra, allt känns precis som vanligt!  Hon gör mig alltid på bra humör, så nu kändes den där hemlängtan som kom över mig när jag satt med läxorna som bortglömd. Resten av kvällen ska jag spendera med bästa värdfamiljen!
 

RSS 2.0